سالـن مطـالعه ملک شهـر به 34393121 تغـییر یـافته اسـت.

چهارشنبه | ۲۱ شهریور ۱۴۰۳ | ۱۸:۰۳

چهارشنبه | ۲۱ شهریور ۱۴۰۳ | ۱۸:۰۳

خدمات کتابخانه ای

-شرایط و مدّت امانت/ تمدید منابع اطّلاعاتی

  1. امانت کتاب برای اعضا در قبال ارائه ی کارت ملی انجام می گیرد و فقط شخص صاحب کارت می تواند برای امانت مراجعه کند.
  2. حداکثر تعداد ۳ جلد کتاب (برای اعضای طرح جامع و طرح پیک دنایی) و ۵ جلد کتاب (برای اعضای طرح ویژه) و به مدّت ۱۵ روز برای مطالعه به هر عضو امانت داده می شود.
  3. امانت منابع دیداری-شنیداری در بخش دیداری شنیداری و با عضویت طرح جامع انجام می گیرد هر عضو می تواند همزمان علاوه بر سه کتاب امانت گرفته از کتابخانه های شهرداری ۳ عدد لوح فشرده از بخش دیداری شنیداری کتابخانه امانت بگیرد.
  4. امانت ۲ جلد کتاب به صورت امانت موقت برای استفاده در سالن های مطالعه موقت پس از اخذ کارت ملی فرد و درج شماره ثبت کتاب های مورد امانت بلامانع است.

-منابعی که به خارج از کتابخانه امانت داده نمی شود و مطالعه آنها تنها در داخل کتابخانه میسر است:

  • منابع مرجع (واژه نامه ها، دایره المعارف ها، اطلس ها، کتابشناسی ها، منابع جغرافیایی و …)؛
  • کتا بهای خطی، چاپ سنگی و چاپ سربی؛
  • کتا بهای نفیس، کمیاب و نایاب؛
  • نشریات ادواری جاری؛
  •  

تبصره ۱:  چنانچه ویرایش جدید و قدیمی اثر مرجعی در کتابخانه وجود داشته باشد، یا از یک عنوان، تعداد نسخه مازاد بیش از دو نسخه موجود باشد، ویرایش قدیمی یا نسخه سوم اثر مرجع، قابل امانت خواهد بود.

تبصره ۲ : چنانچه اثر غیر مرجعی در دوره زمانی خاصی مراجعه زیادی داشته باشد و تعداد نسخه کافی در کتابخانه وجود نداشته باشد، آن اثر در آن دوره زمانی مرجع تلقی می شود و در محل مورد استفاده قرار می گیرد.

تبصره ۳: کتابهای خطی، چاپ سنگی و سربی با شرایط مندرج در دستورالعمل مربوطه قابل استفاده خواهد بود.

  • نشریاّت ادواری گذشته نگر در کتابخانه هایی که دارای آرشیو هستند، قابل امانت نخواهند بود.

تبصره ۴:  در صورت وجود دستگاه تکثیر در محل کتابخانه، فقط تکثیر منابع مرجع و نشریاّت ادواری میسّر است.

 

-تمدید امانت

تمدید امانت کتاب (مشروط به عدم تقاضای دیگران و نداشتن تأخیر) برای یک هفته امکان پذیر است.

تبصره ۵: منابع پرمراجعه تمدید نمی شود.

تبصره ۶:  تمدید مدّت امانت منابع اطّلاعاتی به صورت تلفنی و اینترنتی  نیز امکا نپذیر است. (فایل راهنمای تمدید اینترنتی)

  • چنانچه کتابی مورد نیاز تعداد زیادی از اعضا باشد کتابخانه مجاز است تعداد روز امانت آن را کاهش دهد تا اعضا با تعیین نوبت از آن استفاده کنند.

امانت تعداد بیشتر کتاب (حداکثر تا ۷ جلد به صورت کوتاه مدت)منوط به نظر مسئول کتابخانه است

-جریمه دیرکرد/ کتب مفقودی منابع اطّلاعاتی

  • چنانچه منبع اطّلاعاتی در مهلت مقرر بازگردانده یا تمدید نشود، برای هر منبع اطّلاعاتی حداقل …. و حداکثر …. ریال، به ازای هر روز تأخیر جریمه، دریافت می شود.
  • امانت گیرنده مسئول حفظ سلامت منابع اطّلاعاتی است و چنانچه منبع امانتی ناقص یا مفقود شود، موظف است عین منبع را خریداری و به کتابخانه تحویل دهد. در صورتی که امانت گیرنده موفق به یافتن منبع مورد نظر نشود، باید معادل قیمت کتاب را به بهای روز پرداخت کند.

-نحوه ی جستجو و درخواست کتاب

۱-۶ . امانت منابع اطّلاعاتی موجود در کتابخانه ها باید به صورت حضور در کتابخانه و جستجوی کتاب مربوطه در نرم افزار کتابداری و درخواست کتاب به صورت مکانیزه صورت پذیرد.

۲-۶ . راهنمای جستجو و درخواست کتاب در کتابخانه مرکزی شهرداری اصفهان(دانلود فایل راهنما)

بخش نشریات

 

 نشریات مرکز اطلاع رسانی و کتابخانه مرکزی شهرداری اصفهان و ارائه خدمات مربوط به نشریات یکی از بخشهای فعال و پویای مرکز اطلاع رسانی به شمار می رود .این بخش توانسته است با جمع آوری مجله های جاری و گذشته نگر مجموعه نسبتا” غنی فراهم سازد به گونه ای که نیازهای مخاطبان و پژوهشگران را تامین نماید.

در اردیبهشت ۱۳۹۹ مجموعه نشریات ………… به این مرکز منتقل گردید. این منابع در زمینه های مختلف علوم پایه ،علوم ریاضی ، علوم انسانی ،الهیات، مهندسی ، کشاورزی ، منابع طبیعی ، دامپزشکی ، تربیت بدنی و… در فضایی حدود ….. متر مربع قرار گرفته است. تعداد مجلات چاپی لاتین موجود حدود ….. عنوان، مجلات عربی ….. عنوان و تعداد مجلات فارسی  بیش از ….. عنوان می باشد. این بخش شامل دو قسمت نشریات جاری و نشریات آرشیو (گذشته نگر) می باشد.

درقسمت نشریات جاری تعداد ….. عنوان نشریه فارسی و ….. عنوان نشریه لاتین موجود است و درقسمت آرشیو شماره های گذشته نشریات که بالغ بر …….نسخه صحافی از مجلات فارسی و …… نسخه صحافی از مجلات گذشته نگر قرار گرفته است.پوشش زمانی این نشریات در بخش فارسی از سال ….. و در بخش لاتین از سال ….. تا به حال می باشد.

از جمله خدماتی که توسط این بخش ارائه می گردد می توان به تهیه کپی مقالات،  جستجوی اطلاعات کتابشناختی مقالات، جستجو در پایگاههای اطلاعاتی،  راهنمایی مراجعین در یافتن  مقالات موجود در ایران و سایر کتابخانه ها،و آموزش کارورزان  اشاره کرد.

 

بخش مرجع مرکزی

بخش مرجع در طبقه ……کتابخانه مرکزی واقع شده است. استفاده از این بخش برای کلیه اعضای کتابخانه های شهرداری اصفهان در تمام مقاطع تحصیلی و دانشجویان عضو طرح ویژه و همچنین مراجعین دارای معرفی نامه معتبر برقرار می باشد تهیه و تدارک اطلاعات عمومی و تخصصی، کمک به مراجعان در استفاده از منابع مرجع، جستجو در نرم‌‏افزار جامع کتابخانه (ثامن) آموزش برای استفاده از منابع مرجع از اهم فعالیت‌های بخش مرجع می‌باشد.

این بخش  به صورت قفسه باز اداره شده و منابع موجود در آن امانت داده نمی‌شود به همین دلیل مراجعان تنها می توانند از منابع موجود در همین مکان استفاده نمایند، البته امکانات تهیه کپی از منابع در حد محدود فراهم است. و دسترسی به متن کامل منابع مرجع دیجیتال شده از طریق عضویت در کتابخانه دیجیتال شهرداری اصفهان میسر می باشد .بخش مرجع کتابخانه مرکزی از دو بخش مجزا منابع فارسی و غیر فارسی که شامل : فرهنگ نامه ها، دایره المعارف ها، کتب نفیس، نقشه، منابع آماری(نفوس و مسکن ، سرشماری و سالنامه ها)لغت نامه ها می باشد و بطور مرتب روزآمد می گردند.

سیستم کتابخانه مرکزی بصورت قفسه باز می باشد و کاربران با جستجو در سیستم نرم افزاری کتابخانه و راهنمایی کتابداران بخش مرجع و دریافت شماره بازیابی منبع مورد نظر, به منابع دسترسی خواهندداشت.

بخش مرجع از شنبه تا پنجشنبه درتمام ساعات کاری کتابخانه  آماده پاسخگویی به کاربران می باشد.

عمده منابع موجود در این بخش

واژه‌نامه‌های عمومی و تخصصی

واژه‌نامه‌ها یا فرهنگ‌‏ها برای بیان و توصیف بسیاری از انواع کتاب‏‌های مرجع به کار برده می‏‌شود.  کتابی که معنی واژه ها و اصطلاحات و معادل های یک یا چند زبان را به دست دهد. از جمله واژه نامه های اقتصادی، مالی و حسابداری…

دایره‌المعارف‌های عمومی و تخصصی

دایره‏‌المعارف مجموعه‌‏ای از دانش‏‌ها است که در قالب مقاله‌‏های کوتاه و بلند به زبانی ساده به صورت مختصر و مفید تدوین می‏‌شود. دانش موجود در دایره‌‏المعارف‏‌ها با نوع خوانندگانی که در نظر دارد به آنها ارائه خدمت کند، مرتبط است. دایره‌‏المعارف می‏تواند عمومی و یا تخصصی باشد. مانند  دایره المعارف دانش گستر.دایره المعارف بریتانیکا، دایره‏‌المعارف آموزش و پرورش

سرشماری های نفوس و مسکن

سرشماری عمومی نفوس و مسکن یکی از عمده ترین راه های شناخت کشورها برای برنامه ریزی، نظارت، کنترل و  ارزیابی خدمات و فعالیت های ملی و منطقه ای می باشد. سابقه شمارش جمعیت که اصطلاحاً سرشماری نفوس خوانده می شود در ایران، سرشماری در سال های ۱۳۳۵……. شمسی مطابق روش های علمی و متناسب با زمان، انجام شده است. نتایج سرشماری ها علاوه بر اینکه در کتابخانه موجود می باشد از طریق لینک قابل دسترس می باشد.

قوانین و مقررات

برای  دسترسی به قوانین و مقررات و تصویب نامه های هیات وزیران و قوانین موردی از جمله قوانین برنامه و بودجه قوانین استخدامی و قوانین  شهرداری و… می توان از منابع این بخش استفاده کرد علاوه بر منابع موجود در بخش مرجع دسترسی به تمامی قوانین و مقررات از طریق لینک قابل استفاده می باشد

لوایح و قوانین بودجه

فهرستی از کتابهای قوانین برنامه های توسعه قبل و بعد انقلاب، لایحه بودجه و قانون بودجه که از سال ۱۳۲۰ در بخش مرجع برای استفاده محققان و پژوهشگران نگهداری می شود  همچنین متن کامل تمام لوایح و قوانین بودجه از طریق نرم افزار کتابخانه  قابل بازیابی می باشد.

شناسنامه آبادی های کشور

در سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۳۸۵ علاوه بر اطلاعات جمعیتی، مشخصات عمومی، اجتماعی و اقتصادی آبادی های هر استان نیز بر اساس پرسشنامه ای با عنوان شناسنامه آبادی  تعیین گردید. این پرسشنامه شامل اقلام اطلاعاتی از قبیل وضعیت طبیعی و نوع راه آبادی و نیز وجود یا عدم وجود امکانات و تسهیلات فرهنگی، مذهبی، بازرگانی، آموزشی، ورزشی، آب، برق، گاز و … می باشد شناسنامه آبادی های کشور از سال ۱۳۳۵ تا سال ۱۳۷۵ به صورت چاپی در بخش مرجع موجود می باشد و سالهای ۱۳۸۵ و ۱۳۹۵ نیز به صورت فایل الکترونیکی هم از طریق سایت مرکز آمار و  کتابخانه قابل دسترس می باشد.

آمار منابع مرجع

جدول زیر آمار منابع موجود در بخش مرجع  را نشان می‏دهد. این آمار پیوسته در حال افزایش است.

خدمات مرجع

زمان فعالیت بخش مرجع در تمام ساعات کاری کتابخانه می باشد

پیشنهاد تهیه منابع مورد نیاز اعضا و مراجعان

راهنمایی و مشاوره به مراجعان درخصوص منابع مرجع(حضوری، تلفنی و مکاتبه‌ای)

  • راهنمایی و مشاوره به مراجعان درخصوص پایگاه‌های اطلاعاتی موجود و غیرموجود در کتابخانه
  • ارائه خدمات چاپ، ذخیره اطلاعات و …
  • آموزش مراجعان و همکاران بنا به درخواست
  • از کتاب‏های مرجع تا ….. صفحه امکان تهیه کپی وجود دارد.

شرایط استفاده از بخش مرجع

  • استفاده از منابع مرجع، برای همه مراجعان کتابخانه امکان‌پذیر است
  • کتب مرجع، صرفا در بخش مرجع قابل استفاده (مطالعه و یادداشت برداری) می‌باشند (منابع ذکرشده به هیچ عنوان امانت داده نمی‌شوند).
  • امکان جستجوی منابع مرجع از طریق نرم‌‏افزار کتابخانه فراهم است.