سالـن مطـالعه ملک شهـر به 34393121 تغـییر یـافته اسـت.

پنجشنبه | ۰۱ آذر ۱۴۰۳ | ۹:۵۶

پنجشنبه | ۰۱ آذر ۱۴۰۳ | ۹:۵۶

معرفی

رئیس اداره کتابخانه ها

مرضیه اربابان اصفهانی

کارشناس دفتر

مهشید نایب زاده

معرفی اداره امور کتابخانه ها و سالن های مطالعه شهرداری اصفهان

اداره امور کتابخانه ها و سالن های مطالعه به لحاظ ساختار اداری تحت نظارت معاونت فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان بوده و مجموعه ای بالغ بر ۹۰ کتابخانه و سالن مطالعه ( کتابخانه عمومی، اختصاصی، تخصصی و سازمانی) را در کلیه مناطق پانزده گانه شهرداری اصفهان، از طریق  یکپارچه سازی فرایند مجموعه سازی، سازمان دهی اطلاعات (خدمات فنی) تحت حمایت خود قرار می دهد.      

این اداره با بهره­ گیری از زیرساخت های فرایندی و قابلیتی موجود ،امکان دسترسی جامع به کلیه منابع و خدمات کتابخانه ها را  از طریق انواع محمل های اطلاعاتی اعم از  منابع خطی، چاپی، چاپ سنگی، اسناد تاریخی و منابع دیجیتالی برای مخاطبین خود به ویژه دانشجویان، پژوهشگران و عموم شهروندان فراهم نموده است.

این اداره با تعریف طرح های متنوع در حوزه ترویج فرهنگ مطالعه، امکان دسترس پذیری منابع و کمک به آموزش های رسمی را امکان پذیر ساخته است. از آنجا که کتابخانه های عمومی به عنوان دانشگاه های مردم شناخته می شوند این اداره با ارائه طرح های متنوع امکان یادگیری مادام العمر و خودفراگیری را برای شهروندان اصفهان فراهم کرده است. برخی از این طرح ها عبارتند از طرح جامع شهری ( امکان دسترسی به بیش از یک میلیون و پانصد هزار منبع اطلاعاتی موجود در کتابخانه های شهرداری) ، امانت بین کتابخانه ای (امکان دسترسی به منابع چاپی و غیر چاپی کتابخانه های مرکزی دانشگاه های مادر در اصفهان اعم از دانشگاه اصفهان، دانشگاه صنعتی، دانشگاه هنر و… جهت پژوهشگران )، جمعه بازار کتاب، مرکز مبادله کتاب شهروند واقع در کتابخانه میرداماد و … اشاره کرد.

معرفی پورتال اداره امور کتابخانه ها و سالن های مطالعه شهرداری اصفهان

پورتال اداره امور کتابخانه ها و سالن های مطالعه شهرداری اصفهان بنا بر ضرورت جامعه اطلاعاتی و الکترونیکی شدن نظام ها و سیستم های کتابخانه ای و دسترسی آنلاین و اینترنتی شهروندان به امکانات، خدمات، فعالیتها و منابع کتابخانه ها با استفاده از ظرفیت فناوری اطلاعات و ارتباطات و همچنین مرجعی برای ارائه و نمایش دستاوردها و فعالیت‌های کتابخانه ها در زمینه‌های گوناگون و پیش بینی تعامل و ارتباط دوسویه کتابخانه ها با شهروندان در حوزه های کتاب و کتابخوانی و ترویج فرهنگ مطالعه و دسترسی جامع به انواع منابع و محمل های اطلاعاتی اعم از کتاب، مقاله، نشریات، منابع دیداری و شنیداری و … ایجاد و راه اندازی شده است.

 

از اهداف اساسی ایجاد این درگاه، سهولت دسترسی کتابداران و مخاطبان  به اطلاعات مورد نیاز، ایجاد ارتباط محققین و پژوهشگران در یک محیط تعاملی در جهت تولید اطلاعات و دانش، ارائه خدمات گوناگون اطلاعاتی به صورت تخصصی در امور کتابخانه ای با سرعت، دقت و نهایتا کیفیت بالا ، ایجاد ابزارهای جستجوی ساده و پیشرفته اطلاعات به صورت هوشمند و امکان شناسایی نیازهای اطلاعاتی  کاربران و ارائه خدمات و اطلاع رسانی با توجه به علاقمندی  و ذایقه شهروندان می باشد.

خدمات و امکانات این درگاه برای شهروندان :

علاوه بر آگاهی از اهداف و ماموریت های این اداره شهروندان می توانند به انواع خدمات اختصاصی اعم از خدمات به کودکان و نوجوانان، سالمندان و نابینایان و نیز انواع طرح های عضویت، اطلاعیه ها، برنامه ها و خدمات این اداره دسترسی داشته باشند. در قسمت پرسش از کتابدار مخاطبان کتابخانه ها می توانند سوالات عمومی و تخصصی خود را مطرح کنند و از کتابداران در اسرع وقت به صورت آنلاین و آفلاین پاسخ بگیرند.

در این درگاه اطلاعات و شناسنامه کلیه کتابخانه های شهرداری اعم از عمومی، تخصصی، اختصاصی و سازمانی  و سالن های مطالعه از قبیل معرفی کتابخانه، فضای فیزیکی،  معرفی بخش ها و خدمات، برنامه های ترویج فرهنگ مطالعه، آدرس، شماره تلفن ها و ساعات کاری ارائه می شود. همچنین موقعیت مکانی کتابخانه ها روی نقشه مشخص شده و سهولت دسترسی به مراکز را ایجاد می کند. طرح ها و مناسبت هایی که در سطح مراکز زیر مجموعه اداره امور کتابخانه ها در حال برگزاری است از این درگاه به اطلاع شهروندان خواهد رسید. دسترسی به منابع دیجیتال کتابخانه دیجیتال شهرداری اصفهان از طریق این درگاه امکان پذیر است.

شهروندان گرامی، محققین و پژوهشگران می توانند از خدمات بخش فنی اداره امور کتابخانه ها آگاهی یافته و در صورت نیاز به خدمات این بخش با مسئولین بخش تماس حاصل نمایند.

این درگاه به رضایتمندی، پایداری و وفاداری کاربران کتابخانه ها کمک می کند.